Политики

Дарете

smetka3.png

Търсене

Официален сайт на Програма „Фонд Активни граждани България“

Заедно сме по добри!

Plakat16 дни активност срещу насилието върху жени – една кампания, актуална от четвърт век насам, инициирана от Центъра за глобално лидерство на жените, провеждана между Международния ден срещу насилието над жени – 25 ноември, и Международния ден на човешките права – 10 декември, свързан с приемането на Декларацията за правата на човека през далечната 1948 г., ставаща все по-актуална у нас и по света.
Тази година се навършват 20 години на Пекинската декларация и платформа за действие в това направление, повод за Секретариата на ООН да призове чрез експресията на оранжевия цвят да бъдат предприети действия за политическо и обществено сътрудничество с цел преодоляване на насилието над жени. 
България e част от световната инициативата за борба на организации, институции и граждани в световен мащаб, по глобалната тема „Насилие срещу жени”.
През 2015 г. избраният локален тематичен акцент е върху спешното ратифициране от страна на българското правителство на Истанбулската конвенция. 
Във връзка с кампанията Експертният регионален съвет по проблемите на домашното насилие и Женско сдружение „Екатерина Каравелова” в Силистра реализират няколко инициативи с подкрепата и партньорството на Ученически парламент и община Силистра. 25 ноември е определен за Ден на отворените врати между 10 до 12 ч., след което е предвиден семинар с ученици на тема «Домашно насилие». На 30 ноември и на 2 декември ще бъда проведени т.нар. флашмоб в предварително избрани райони на град Силистра. На 3 декември е традиционният вече концерт под мотото „Заедно по-добри”, съчетан с изложба базар за набиране на средства за дооборудване на преходна къща «Резилианс» и в полза на социалните услуги, предоставяни от Женско сдружение „Екатерина Каравелова”.
Нека с «Код оранжев» се изправим в дните на една световна кампания срещу насилието над жени. „Оцветете света в оранжево” означава светло бъдеще без насилие. 
Бъдете с нас от 10 до 12 часа на 25 ноември в Деня на отворените врати в Център за консултиране и превенция на домашното насилие на адрес в гр. Силистра, ул. «Никола Вапцаров» №51. 
Очакваме Ви на 3 декември от 17, 30 часа в салона на община Силистра за специалния концерт с участието на Балет „Лиденс», Вокална школа «Мегатонн», музикални групи и театрален състав с р-л Христо Христов.
За повече информация – Фейсбук страница «Благотворителен концерт «Заедно по-добри».